GreenBuddies

Greenbuddies slaví solární milník: 1 GWp instalovaného výkonu po celé EU

Greenbuddies slaví solární milník: 1 GWp instalovaného výkonu po celé EU

Greenbuddies tým
Střešní projekty
Pozemní instalace

20.11.2023

Ve skupině Greenbuddies se radujeme z ohromného úspěchu – překonali jsme hranici jednoho gigawattu nainstalovaného výkonu solárních elektráren! Pro nás, kteří se specializujeme na výstavbu středních a velkých fotovoltaických elektráren, je to vskutku důležitý milník.

Naše solární elektrárny se nyní nacházejí v sedmnácti zemích Evropské unie, a to jak na pozemních, střešních, tak i vodních lokalitách. Významnou část našich projektů jsme postavili v Holandsku a Německu, kde jsme se stali klíčovými aktéry v oblasti obnovitelné energie s celkovým instalovaným výkonem 600 MWp jen v těchto dvou zemích. 

Nyní, když jsme si vydobyli respekt v evropském solárním průmyslu, se více zaměřujeme také na český trh. Koncem roku 2021 jsme začali působit v České republice a stihli jsme realizovat řadu projektů, například na mladoboleslavské Škodovce nebo Kongresovém centru. Další instalace najdete na střeše tiskárny Unipress, mrazíren Bidfood, či dalších projektech ve spolupráci s ČEZ ESCO. 

Za tímto úspěchem stojí sedm let usilovné práce našich pracovníků, kterým rukou prošlo dva a půl milionu instalovaných solárních modulů. „Jsem hrdý na to, že svým dílem můžeme přispívat k udržitelnější energetické budoucnosti ve více než polovině zemí Evropské unie,“ jak uvádí Chief Sales Buddy Aleš Spáčil. Projekty instalovaných elektráren každý rok ušetří 400t emisí CO2.

V roce 2024 máme v plánu pokračovat v růstu. Těšíme se na další výzvy v oblasti obnovitelné energie. Těšte se s námi! 

Greenbuddies, statistiky
Greenbuddies, reference FVE
Greenbuddies, reference FVE
Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group