GreenBuddies

Sklady CTParků se plní solárními panely od Greenbuddies

Sklady CTParků se plní solárními panely od Greenbuddies

Střešní projekty
Consulting
Development

28.02.2024

Rozsáhlé střechy průmyslových a logistických hal společnosti CTP se v Česku postupně plní solárními panely. Tým Greenbuddies tak pomáhá tomuto průmyslovému developerovi zvyšovat energetickou účinnost a udržitelnost jeho areálů a budov, která se v budoucnu stane klíčovým parametrem pro posuzování jejich hodnoty. Dodávku realizujeme pro našeho dlouhodobého partnera a investora projektu, ČEZ ESCO.

Komplexní EPC projekt na několika lokalitách

Na tomto projektu náš tým zajišťuje kompletní dodávku služeb od projekce a povolovacích procesů přes nákup komponentů, samotnou instalaci až po uvedení do provozu. Jedná se tedy o komplexní EPC projekty, které kladou vysoké nároky na znalosti a zkušenosti v oblasti předprojekční a projekční fáze.

Střešní solární elektrárny budujeme postupně hned v několika lokalitách, v areálech CTParků v Chrášťaněch, Hradci Králové, Cerhovicích, v průběhu roku budeme pokračovat s instalací FVE v Brně a znovu v Hradci Králové. Střešní fotovoltaiku v rámci CTParku West Prague v Chrášťanech bude tvořit 1996 solárních modulů s výsledným instalovaným výkonem 890 kWp, v Hradci Králové se na instalovaném výkonu 350 kWp bude podílet 778 panelů a v Cerhovicích na střechu logistického areálu umístí 1826 panelů o celkovém výkonu 822 kWp. 

Cesta k zeleným průmyslovým parkům

CTP dlouhodobě usiluje o vytváření udržitelných industriálních parků prostřednictvím řešení, která v blízké době zajistí jejich energetickou soběstačnost. Od roku 2020 staví haly, které jsou takzvaně „solar ready“, tedy staticky a izolačně připravené na umístění fotovoltaiky na střechy. S instalacemi fotovoltaik začal developer již v roce 2010 a jeho dlouhodobý plán počítá s instalací FVE v CTParcích na území České republiky o výkonu 200 až 250 MWp.

V posledních letech se majitelé průmyslových a logistických hal, ale i kancelářských prostor začínají soustředit na takzvané zelené investice ve velkém rozsahu. Investují proto do technologií, které mají pozitivní vliv na energetickou náročnost budov a snížení uhlíkových emisí. Dá se očekávat, že uhlíkové emise budou hrát v atraktivitě nemovitostí čím dál tím větší roli. Změna legislativy povede k tomu, že hodnota těch energeticky nejúčinnějších budov poroste, zatímco u nejméně energeticky účinných budov poklesne. Takové budovy pak budou obecně hůře pronajímatelné. Tyto snahy vyplývají z energetické politiky Evropské unie, která se do konce roku 2030 zavázala snížit roční spotřebu energie v EU o 32,5 %. Energetická účinnost budov tudíž představuje jednu ze strategických priorit, kterou musí pronajímatele komerčních prostor brát v potaz.

Více o spolupráci s ČEZ ESCO.

Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group