GreenBuddies

Projekční oddělení jako základ úspěšných EPC realizací

Projekční oddělení jako základ úspěšných EPC realizací

Consulting
Greenbuddies tým

30.11.2023

Společnost Greenbuddies od začátku svého působení aspirovala na dodávání komplexních projektů na klíč, takzvaných EPC projektů. Po získání rozsáhlých zkušeností v zahraničí se firma od roku 2021 znovu více soustředí i na český trh v této oblasti.

Nejdříve byla myšlenka projekčního oddělení vybudovat pomocí zkušených externích pracovníků, kteří by byli koordinováni právě pod hlavičkou Greenbuddies. Původní řešení, zahrnující spolupráci se zkušenými externími projektanty, se ukázalo jako nevhodné. Ti projektanti, kteří měli zkušenosti z prvního boomu fotovoltaických elektráren (FVE), byli často plně zaměstnáni v jiných sektorech energetiky nebo preferovali zastaralé technologické přístupy. Vedení společnosti se proto rozhodlo vybudovat interní projekční tým, který by se skládal nejen z českých odborníků, ale také z mezinárodních expertů s aktuálním know-how z rozvinutějších FVE trhů. Tento přístup se ukázal být efektivní, a během dvou let se projekční oddělení stalo největším v rámci Greenbuddies. Nyní máme 14 zaměstnanců a dveře pro další talentované pracovníky jsou stále otevřené.

Mezinárodní složení našeho týmu obohacují členové s rozmanitými zkušenostmi z předních energetických společností, jiných solárních podniků, ale i z akademické sféry. Jsou to nejen absolventi energetických oborů, ale třeba také odborníci s praxí ve výuce na technických školách. V týmu nemáme pouze projektanty, ale i konstruktéry, commissioning inženýry a další specialisty, kteří zajišťují, že každý projekt bude důkladně propracován a připraven do nejmenších detailů pro správnou výstavbu.

V oblasti stavební dokumentace jdeme nad rámec standardů stanovených stavebním zákonem. Zatímco zákon definuje několik úrovní dokumentace, my se snažíme být vždy o krok napřed a poskytovat prováděcí dokumentaci s takovým stupněm detailů, že umožňuje stavbu bez další potřeby dodatečných prací.

V Greenbuddies je naším cílem, aby dokumentace byla detailně promyšlená a kompletní, což umožňuje našim kolegům z nákupu objednat všechny materiály až po poslední šroubek a kolegům na stavbě mít přesné výkresy a konstrukční detaily.

Díky tomu je náš projekční tým schopen navrhnout desítky projektů ročně v různých fázích dokumentace. Přestože byl původní záměr věnovat se výhradně interním projektům, nyní nabízíme naše znalosti a kapacity i externím partnerům a klientům, kteří vyhledávají podporu v projekční fázi projektu.

Jsme si vědomi, že úspěch našich EPC projektů je přímo spojen s kvalitou našeho inženýrského oddělení a lidí, kteří za ním stojí. Každý člen našeho týmu přináší jedinečný vklad, který je stejně důležitý jako technická řešení, která implementujeme. V dynamickém odvětví obnovitelných zdrojů, kde se technologie a tržní podmínky neustále vyvíjejí, se nepřetržitě snažíme adaptovat, abychom poskytovali špičkovou kvalitu a komplexní služby.

Solar panels: Roof of Fashion Arena Outlet Center FAOC Štěrboholy
Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group