GreenBuddies

Tým odborníků z Greenbuddies Consulting poskytuje zákazníkům kompletní podporu pro FVE projekty

Tým odborníků z Greenbuddies Consulting poskytuje zákazníkům kompletní podporu pro FVE projekty

Consulting
Development

09.02.2023

V souvislosti s dynamickým rozvojem solárních projektů v České republice se ukazuje jako klíčové dokázat řešit zákaznické projekty nejen během samotné realizace ale ideálně již v tzv. představební fázi.

V Greenbuddies Consulting nabízíme ucelené řešení pro FVE

Od úvodní studie nebo vyřízení žádosti o připojeni k distribuční síti až po zpracování projektové dokumentace, přípravu žádosti o dotaci nebo zajištění jednání s příslušnými úřady. Pomáháme také zákazníkům lépe porozumět časovým, finančním, technickým a organizačním parametrům jejich záměru.

Studie a analýzy

Nabízíme komplexní služby v oblasti studií a analýz, které jsou klíčové pro úspěšnou realizaci vašeho projektu. Naše služby zahrnují legislativní, administrativní a technické studie lokality, které umožní zákazníkům ověřit, zda je na daném místě solární projekt realizovatelný z hlediska možnosti získání příslušných povolení, připojení na distribuční síť a zda je projekt technicky smysluplný. Rámcový návrh FVE představuje způsob, jak zjistit očekáváný výkon a architekturu budoucího FVE projektu bez nutnosti v této fázi objednávat rozsáhlý projekt ke stavebnímu povolení. Kromě toho poskytujeme analýzu možností získání dotací, která odpoví zákazníkům na jejich otázky týkající se aktuálně vyhlášených dotačních programů a jejich vhodnosti pro daný zákaznický projekt a nastíní přibližný časový harmonogram nezbytných kroků.

 

Povolovací procesy a žádosti

Před zahájením stavby fotovoltaické elektrárny je nezbytné projít řadou povolovacích procesů a žádostí, ve kterých vám můžeme nabídnout naši odbornou pomoc. Naše služby zahrnují efektivní komunikaci s úřady v souvislosti s vydáním územního rozhodnutí, či stavebního povolení. Zajišťujeme žádosti o připojení do distribuční soustavy, což je nezbytný první krok před zahájením celého povolovacího procesu fotovoltaické elektrárny.Naše služby jsou zaměřeny na zajištění hladkého průběhu všech administrativních kroků nezbytných pro úspěšný start vašeho projektu FVE.

 

Projektování a technické návrhy

V ostré fázi projektu naše projekční oddělení zpracuje kompletní engineeringové podklady k vašemu fotovoltaickému projektu. Začínáme předběžnými technickými layouty, které poskytují základní návrh a koncept, lokalitu poté zaměříme pomocí geodeta nebo dronu, což umožňuje přesné určení parametrů a podmínek daného místa. Naši projektanti poté zpracují kompletní dokumentaci ke stavebnímu povolení nebo územnímu rozhodnutí (DSP), která je nezbytná k získání stavebního povolení. Poté přichází řada na zpracování dokumentace pro provedení stavby (DPS), která obsahuje detailní technické specifikace a návody pro stavební proces a je tedy nezbytná pro samotné zahájení stavebních prací. Po dokončení stavby poskytujeme dokumentaci skutečného provedení stavby, což je důležité pro ověření shody s projektem a stavebními předpisy.

 

Rozsah konzultačních a projekčních služeb

Uvedené konzultační služby nabízíme pro celé území České republiky a to jak pro pozemní FVE instalace tak i pro střešní projekty na rozsáhlých komerčních a průmyslových budovách. Kontaktujte nás se svými záměry, naše týmy jsou připraveny vám poskytnout odborné poradenství a podporu na každém kroku vašeho projektu.

 

Dotace na fotovoltaiku pro firmy se spouští
Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group