GreenBuddies

Stavíme obří FVE o výkonu 64 megawattů ve Švédsku

Stavíme obří FVE o výkonu 64 megawattů ve Švédsku

Pozemní instalace

31.05.2024

V posledních týdnech naše instalační týmy pod vedením naší zkušené projektové manažerky, Györgyi Molnárové, zahájily stavební práce na obří pozemní solární elektrárně ve Švédsku. Podívejte se, jak začátek takto velkého solárního projektu vypadá.

Tento projekt stavíme ve Švédsku pro našeho klienta, společnost Intec Energy Solutions. Na konci našich prací zde bude fotovoltaická elektrárna s instalovaným výkonem 64,05 MWp. Více než 102 000 solárních panelů (každý s výkonem 625 Wp) a 145 kusů 350 kVA střídačů bude vyrábět zelenou solární energii, což se opravdu nevidí každý den. Panely instalujeme na 41 633 kusech dvojitých pilotů. Některé z pilotů jsou tzv. cross pile, což jsou malé podpůrné piloty, jejichž instalace je specifická. Konstrukce pochází od výrobce Pradecon. Součástí prací je také pokládka DC kabeláže a připojení na střídače.

Mezi největší dosavadní výzvy, které jsme museli na stavbě tohoto solárního projektu překonat, patří bezesporu zde na severu počasí a klimatické podmínky, měkké jílové podloží, které se propadá, v kontrastní kombinaci s tvrdou skálou, do které je třeba vrtat a betonovat. Snažíme se intenzivně hledat řešení a zatím se nám to úspěšně daří a stavba postupuje dál podle plánu.

Děkujeme všem za skvělou práci a nasazení!

Greenbuddies staví obří solární elektrárnu o výkonu 64 MW ve Švédsku
Greenbuddies staví obří solární elektrárnu o výkonu 64 MW ve Švédsku
Greenbuddies staví obří solární elektrárnu o výkonu 64 MW ve Švédsku
Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group