GreenBuddies

Greenbuddies dokončili 1 MWp solární carport pro Adiwatt v Belgii

Greenbuddies dokončili 1 MWp solární carport pro Adiwatt v Belgii

Carport

28.02.2024

Týmy Greenbuddies Charging ve spolupráci s výrobcem montážních systémů Adiwatt nedávno dokončily v Belgii projekt solárních carportů. Realizace zahrnovala výstavbu 7 řad carportů o celkovém výkonu fotovoltaiky 1 MWp s unikátním designem umožňujícím duální stání vozidel pod jednou stříškou, což zvyšuje kapacitu parkovacích míst.

Stavba solárních carportů typu „Centered Column“ byla provedena na betonových základech připravených Adiwattem, což zaručilo efektivní spolupráci a hladký průběh celého projektu. Týmy Greenbuddies pak provedly montáž carportových konstrukcí a instalaci 2148 fotovoltaických panelů. 

Jednotlivé řady carportů se liší rozměry, s nejdelší řadou přesahující 67 metrů a nejkratší dosahující 34 metrů, přičemž každý carport je navržen s rozestupem 10 metrů a minimální výškou 220 cm a fotovoltaické panely mají sklon 6 stupňů. 

Efektivní využití parkovišť pro výrobu solární energie

Tento projekt se nachází na parkovišti v průmyslovém areálu a představuje skvělý příklad umístění carportů v praxi. Další využití solárních přístřešků, zejména pro potřeby firemních zákazníků, je umístění na parkovištích hotelů, výrobních nebo logistických hal, nákupních center nebo velkých parkovišť u dálnic, letišť, sportovních stadionů a podobně. Dochází tak ke dvojímu využití jedné plochy a zároveň ke zpříjemnění návštěvy dané lokace, zejména v nepříznivém počasí. 

Stavby carportových stání se často v praxi doplňují instalacemi vysokorychlostních nabíjecích stanic pro elektromobily, využívané zaměstnanci a další veřejností.

Greenbuddies zajistí expertní dodání carportů na klíč

Naše instalační týmy mají rozsáhlé zkušenosti z instalací carportů či podobných konstrukcí z řady evropských zemí, zejména v Rakousku, Německu a Belgii. Společnost GreenBuddies dokáže zajistit v roli generálního dodavatele celého projektu výstavby carportu od A do Z. Na domácím trhu jsme schopni plně zajistit i přípravnou fázi předcházející vlastní realizaci, tzn. obstaráme veškerá potřebná povolení, zajistíme potřebná územní rozhodnutí, vypracujeme kompletní technické řešení elektrárny a nabíjecí infrastruktury a klientovi předáme kompletní řešení na klíč. 

V oblasti carportů spolupracujeme s předními evropskými výrobci, včetně těch z Německa, Rakouska, Portugalska, Francie, Česka a Maďarska. Pro naše zákazníky zároveň zajišťujeme veškerý potřebný materiál, jsme připraveni vypracovat studii proveditelnosti a instalaci bateriového úložiště.

Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group