GreenBuddies

Tým Greenbuddies Charging dále roste

Tým Greenbuddies Charging dále roste

Otázky a odpovědi
Greenbuddies tým

18.01.2023

Počátkem března 2021 posílil naše oddělení projektového řízení pan Pavel Vycpálek. Rozhodli jsem se, že ho pro aktuální číslo našeho zpravodaje trochu vyzpovídáme.

S rozvojem našeho podnikání jde ruku v ruce také potřeba doplňovat náš tým o další kvalitní kolegy. Lidský kapitál je naším hlavním aktivem. Není tedy divu, že výběru vhodných kandidátů a jejich vzdělávání se snažíme věnovat maximální pozornost.

  • Ahoj Pavle, vzpomínám si velmi dobře, že když jsme se spolu začali bavit o Tvém budoucím angažmá v Greenbuddies Charging (GBC), pracoval jsi jako Quality Engineer v automobilovém průmyslu. Co ta pozice vlastně znamenala a jakou paralelu jsi tam pozoroval s Tvou současnou pozicí u nás?

Ano, posledních 15 let jsem pracoval jako Quality Engineer – specialista zákaznického servisu. To znamenalo, že jsem měl na starost několik zákazníků (Audi / Porsche / Lamborghini / Bentley / Daimler / Wabco / Scania / ZF) v produktovém segmentu vyráběných spínačů v závodě TRW Benešov, poslední dva roky se společnost jmenovala BCS-AIS Benešov. Hlavní náplní bylo řešení reklamací spínačů přes portály anebo přímo na místě v automobilkách. Dalším krokem bylo vzorkování a představování nových spínačů přímo v automobilkách nebo výrobcům volantů.

Paralelu s mou současnou rolí v GBC jsem spatřoval spíše s mou předchozí pozicí ve firmě TRW, kdy jsem pracoval v oddělení nových projektů. To znamenalo zajišťovat vše ohledně nového projektu (výrobku) v mateřském závodě (výrobní linka/technologie/pracovní postupy, atd.) s Program Managerem, který pracoval v našem řídícím závodě v Německu, kde sídlil i celý tým konstruktérů.

  • Jaká byla nejprekérnější pracovní situace, do které ses před Greenbuddies dostal a jak to dopadlo?

Za mou dobu v TRW (29 let) bylo těch situací strašně moc a je těžké říci, která byla nejprekérnější.

Možná tedy moje první a také poslední služební cesta do Tuniska k výrobci volantů. Po příletu do hlavního města Tunis jsem si zde půjčil auto, odjel na hotel do Monastiru a další den jel na určenou adresu výrobního závodu. Vyjel jsem raději o chvíli dříve a navigace mě dovedla do nějakého města. Nicméně ten výrobní závod jsem nenašel. Dojel jsem tedy na benzínovou pumpu a ptal se, zda-li něco takového v tomto městě existuje. Arabsky neumím a domluva v angličtině byla skoro nemožná. Nakonec mi volali kolegové z firmy Autoliv a ptali se, kde se nacházím, že na mě čekají u benzínové pumpy jedné konkrétní značky. Já jim povídám, že stojím sice u pumpy té samé značky, ale nevidíme se. Tak jsme si přes aplikaci Whatsapp poslali obrázek mého auta a místa. Nakonec jsme zjistili, že jsme od sebe asi 30 km. Nasedl jsem tedy zase do auta, jel zpět a oni na mě pro jistotu čekali hned při vjezdu do města. Návštěva proběhla nakonec na jedničku a obě strany byly spokojené.

  • Máš teď za sebou měsíc a půl práce pro GBCH, jaké máš tedy zatím dojmy? Co Tě překvapilo příjemně a naopak co jsi ale opravdu vůbec nečekal?
     

Musím říci, že mě překvapil velice přátelský a milý tým se kterým bude určitě fajn spolupráce. A co mě překvapilo – vše je pro mě naprosto nové, takže se to musím naučit. Nějakou povědomost o solární energii jsem měl, ale většina ostatních věcí je pro mě novinkou.

  • Prozradím na Tebe, že žiješ ve středně velkém městě kousek za Prahou (koneckonců, takových nás je v Greenbuddies víc). Jaké v tom vidíš pro sebe výhody či nevýhody?

Já bydlím v rodném městě od narození a jsem zde spokojený. Mám zde vše po ruce a když potřebuji nasát velkoměsto, tak sednu do auta a jsem tam za 30 minut.

  • Jaké předměty Tě nejvíc bavily ve škole?

Na škole jsem měl rád dějepis a hlavně tělocvik, protože jsem sportovně založený. Můj největší zájem je o fotbal, který hraju od svých 6 let až doposud.

  • Pandemie Coronaviru je teď možná až příliš často skloňované téma. Přesto se zeptám – co Ty a COVID?

COVID – to je jedna velká neznámá pro každého z nás. Má tisíc různých podob a na každého útočí jinak.

Já sám jsem onemocněním vloni na podzim také prošel a nebylo to nic příjemného. Zpočátku jsem měl dva dny horečky a po otestování jsem zaznamenal pozitivní nález. Pak následovalo 13 dní v nepříjemných horečkách a poslední den se navíc přidal problém s dýcháním. Posléze se ukázalo, že jsem utrpěl oboustranný zápal plic, pak následovalo CT vyšetření, které mi ještě navíc odhalilo plicní embolii. Okamžitě jsem byl převezen na Covidové oddělení, kde jsem strávil 7 dní na kapačkách, antibiotikách, vitamínech a minerálech. A k tomu celodenní používáni kyslíkové masky. Nějakým zázrakem a dobré péči doktorů jsem byl po 7 dnech propuštěn domů v relativně dobrém stavu. Poté jsem ještě dva a půl měsíce marodil doma. Teď mě ještě bude čekat 3 týdenní pobyt v lázních, aby se mé dýchání vrátilo do normálu.

  • Prozradíš nám na sebe něco, co jsi ještě nikomu neprozradil?

Tak to bych si rád nechal pro sebe ?.

Pavle díky za rozhovor, přejeme Ti hodně štěstí a úspěchů v Greenbuddies Charging.

 

Pavel Vycpálek
Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group