GreenBuddies

Spolupráce Greenbuddies Charging s IONITY a TRITIUM

Spolupráce Greenbuddies Charging s IONITY a TRITIUM

Elektromobilita
Partnerství

08.02.2023

Naše společná spolupráce s firmou IONITY (správce nabíjecích stanic pro Tritium) začala v dubnu 2021, kde jsme se účastnili opravy nabíjecí stanice IONITY na benzínové stanici SHELL – Nupaky, která byla jako první v České republice osazena ultrarychlou nabíjecí stanicí.

Po tomto testu jsme se dostali přímo ke společnosti Tritium – tedy známému australskému výrobci nabíjecích stanic stejnojmenné značky. Společnost Tritium vyjádřila zájem o spolupráci nejprve v servisní oblasti pro vybrané země. Prakticky to probíhá tak, že po zřízení přístupu do jejich portálu dostáváme automaticky objednávky na jednotlivé opravy (výměny) nabíjecích stanic, zejména v Německu, Polsku a České republice.

Tritium / Ionity charging

Tritium nám zřídila stejně tak i přístup na jejich školící portály, kde jsme se zdokonalili v servisování stávajících nabíjecích stanic, ale získáváme i informace o připravovaných novinkách. Takto intenzivní obchodní vztah trvá za podpory společnosti IONITY – provozovatele panevropské sítě superrychlých nabíječek rozmístěných podél hlavních dálničních tahů – již déle než rok. V praxi se jedná typicky o výměnu komponentů během servisu nebo o celkovou výměnu nabíjecí stanice a její odzkoušení. Práce je to různorodá a pokaždé poměrně specifická.

Po dokončení servisního zásahu či výměny vkládáme všechny doklady do portálu TRITIUM, kde dojde ke kontrole ze strany zákazníka a poté schválení finančního vyúčtování.

Koncem loňského roku dosáhla společnost TRITIUM výrazného obchodního úspěchu. Stala se totiž preferovaným dodavatelem rychlonabíjecích stanic pro síť čerpacích stanic koncernu SHELL. Podle odhadů je plánováno vybudovat až 500 000 nabíjecích stanic do konce roku 2025. V následujících 5 letech pak bude následovat 2,5 milionu nabíjecích stanic AC typ2. Tato zbrusu nová nabíjecí infrastruktura bude kromě území Evropy rozmístěna také v Jižní Africe , Asii, Severní Americe a na Středním východě.

Tritium dosud postavilo ve 41 zemích celkem 6700 rychlonabíjecích stanic.

Tady je jen malý přehled, jak šel čas ve společnosti TRITIUM :

2013
Představení RT50
Rychlonabíječka stejnosměrného proudu pro elektromobily s nejmenšími rozměry na světě. Tato nabíječka byla také první na světě, která měla krytí IP65, a první na světě, která měla plně přizpůsobitelné značení.

2017
Tritium se rozšířila z domácího australského kontinentu a vstoupila založením první mezinárodní pobočky v kalifornském Torrance na americký trh.

2018
Vstup do Evropy
Otevření pobočky v Amsterdamu, za účelem poskytování efektivní podpory stávajícím i budoucím zákazníkům na starém kontinentu.

2019
Partnerství se společností Ionity
Společný podnik Daimler, Ford, BMW Group a Volkswagen Group s Porsche AG představil nabíječku nové generace, kterou Tritium zkonstruovalo, průmyslově upravilo a vyrobilo.

2020
Jako první se zapojí a nabíjí
Společnost Tritium se stala první společností na světě, která zavedla technologii Plug and Charge (ISO 15118), která umožňuje elektromobilům a nabíjecím zařízením komunikovat, ověřovat se a bezproblémově provádět transakce prostřednictvím nabíjecího kabelu.

2021
Spuštění 150kW rychlonabíječky DC poskytující modulární a škálovatelný systému rychlého nabíjení stejnosměrným proudem (DC) navržený pro nákladově efektivnější provoz a rozšiřování infrastruktury pro další rozvoj elektromobility.

Greenbuddies Charging je hrdým instalačním a servisním partnerem Tritia. Prošli jsme sítem náročných kritérií akcentujících prvotřídní kvalitu, rychlost realizace a efektivní nasazení servisních týmů. Věříme i do budoucna, že rozsah a geografický záběr naší spolupráce s tímto významným výrobcem nabíječek pro elektromobily nadále poroste. Z naší strany jsme k dosažení tohoto cíle připraveni udělat maximum.

tritium banner
Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group