GreenBuddies

Zaměřeno na spolupráci: Carportový projekt společnosti Form-Tec

Zaměřeno na spolupráci: Carportový projekt společnosti Form-Tec

Carport
Elektromobilita

31.10.2023

Německý výrobce montážních systémů pro fotovoltaiku Form-Tec se aktuálně ocitá ve fázi zavádění inovativního carportového projektu na německý trh. Tento projekt, který vychází z jednoduchého carportového designu, má ambici stát se standardem v oblasti parkovacích řešení. Co tedy tento nový projekt přináší?

Jedním z hlavních prvků nového carportu je jeho jednoduchá montáž. Konstrukce je navržena tak, aby se snadno a rychle sestavovala, carporty se jednoduše šroubují do malých betonových bloků, bez potřeby složitých základů. Toto usnadňuje proces instalace, který je rychlejší a tím jsou sníženy i náklady na jeho instalaci. 

Form-Tec spustil pilotní projekt v německém Oberhausenu, kde postavil 4 parkovací místa s těmito novými carporty, jehož účelem bylo zjistit, zda má tento systém nějaké konstrukční nedostatky, které je nutné odstranit před zahájením velkovýroby. Výstavba projektu byla úspěšná a zajímavá, neboť se na ní podílel tým Greenbuddies Charging a tým od Form-Tec. Během dvou dnů byl projekt kompletně postaven a připraven k použití.

Společnost Form-Tec má pro tento projekt velké plány. Zaměřuje se na výstavbu carportů u velkých obchodních center nejenom v Německu, a zde bude spolupracovat s týmy Greenbuddies Charging, které budou pro tyto instalace dodávat moduly, střídače a další materiál. Navíc neplánují omezovat se pouze na obchodní centra, ale mají v úmyslu nabídnout řešení i pro industriální centra a velká podniková parkoviště.
 

Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group