GreenBuddies

Seznamte se s našimi site managery z celého světa

Seznamte se s našimi site managery z celého světa

Greenbuddies tým
Otázky a odpovědi

09.02.2023

Greenbuddies vyrostla v Praze a toto krásné město je stále místem kde máme naší základnu. Greenbuddies je ale dnes celoevropskou společností, která, aby byla schopná se postarat o zákazníky na všech 14 trzích Evropské Unie, musí mít k dispozici dostatečné množství kvalifikovaných pracovníků jak v oblasti výstavby, tak i řízení staveb.

Během prvních let jsme spolehlivě dokázali přivést na fotovoltaické trhy řadu kvalitních pracovníků z České republiky. Jak šel čas, začali jsme více a více spolupracovat s týmy a jednotlivci z jiných zemí, protože český trh s fotovoltaikou sám začal mít velké požadavky na kvalifikovanou pracovní sílu.

installation of PV panels in detail

Dnes tedy na našich stavbách najdete kolegy z Maďarska, Polska, Bosny a Hercegoviny a dokonce i ze Senegalu. Je to tedy vskutku mezinárodní tým, který ale pracuje jako známé „švýcarské hodinky“.

Dnes bychom Vám chtěli představit některé části tohoto týmu a jejich domovinu.

Diarra El Hadji Amadou Bamba

El Hadji Amadou Bamba Diarra

Bamba se stal doslova naším univerzálním vojákem. Svůj první projekt začínal pro belgického výrobce montážních systémů nedaleko Avignonu v jižní Francii. Projekt je zajímavý tím, že montážní systém je založen na zemních šroubech, které jsou vhodnější do tvrdého a skalnatého terénu. Druhou misí je zajištění a dohled nad stejnosměrnou elektroinstalací na jednonápravových rotačních konstrukcích poblíž italské Boloně.

Bamba se narodil v senegalském Dakaru, kde s vyznamenáním dokončil střední školu a získal stipendium na Slovenské technické univerzitě v Bratislavě. Od ukončení studií pracoval v Itálii a Kuvajtu, než se připojil ke Greenbuddies. Říká, že práce v oblasti solární energie je jeho skutečnou vášní. Bamba je rodinný typ, má tři dcery a miluje jazz a kubánskou hudbu.

Jazyky: rodná francouzština a wolofština, angličtina, italština a slovenština

Vzdělání: magisterský titul v oboru elektroenergetika na Fakultě elektrotechniky a informačních technologií v Bratislavě, Slovenská republika.

Emin Džomba

Emin Džomba

Vzhledem k rozšíření našich obchodních aktivit do Švédska a Chorvatska k nám brzy nastoupí mladý a talentovaný odborník, který hovoří chorvatsky a zná kulturní zvyklosti a obchodní přístup v tomto regionu. Prvním projektem, na kterém se Emin bude podílet jako junior Site Manager, je pozemní fotovoltaická elektrárna o výkonu 10 MW pro významného chorvatského provozovatele rozvodné sítě. V blízkosti Záhřebu a Splitu se chystá několik projektů, které budou zahájeny na podzim, a Emin se bude podílet i na těchto instalacích.

Emin vyrostl v malém městě Kakanj uprostřed Bosny a Hercegoviny, kde dokončil střední školu. Poté se přestěhoval do Sarajeva, aby zde studoval na univerzitě a získal titul. Po dokončení studií se vrátil do svého rodného města, v němž se nachází mnoho průmyslových podniků, včetně tepelné elektrárny, která funguje již více než šest desetiletí. Bylo mu jasné, jak devastující vliv to může mít na životní prostředí, a proto se rozhodl pracovat v oblasti zelené energie. Emin má zkušenosti s navrhováním různých typů elektráren ze své předchozí práce strojního inženýra.

Jazyky: chorvatština, srbština, angličtina

Vzdělání: magisterský titul v oboru procesního inženýrství a environmentálního inženýrství na Fakultě strojního inženýrství Univerzity v Sarajevu.

Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group