GreenBuddies

Seznamte se s naším Development týmem v Nizozemsku

Seznamte se s naším Development týmem v Nizozemsku

Development
Greenbuddies tým
Partnerství

09.02.2023

Greenbuddies Energy B.V je náš nizozemský subjekt. Sídlí v Eindhovenu a tým projektových developerů pod vedením Jose Schlangena se zabývá výstavbou pozemních fotovoltaik v zemích Beneluxu. Tento subjekt, který byl založen v roce 2020, má na starosti řadu velkých (10 MW+) solárních projektů ve fázi developmentu. Tyto projekty jsou rozvíjeny společně se společností STEAG Solar Energy Solutions, naším investorem pro Benelux.

Velká část týmu v Eindhovenu pochází z Limburgu na jihu Nizozemska. Jedná se rovněž o region, který zatím nezaznamenal rozmach výstavby solárních elektráren, protože kopcovitý terén často komplikuje povolovací řízení. Společnost Greenbuddies Energy se této situace chopila jako ideální příležitosti vzhledem k tomu, že obce, a to i na jihu, jsou vázány cíli udržitelnosti (tj. určitým % spotřeby zelené energie). Díky tomu, že několik členů týmu hovoří s majiteli pozemků v místním nářečí, zjišťujeme, že nás často preferují nad „severnějšími“ konkurenty. To je jeden z hlavních důvodů, proč se stále větší část našich rozpracovaných projektů nachází v Limburgu. K dalším výhodám tohoto regionu patří, že zde není tak přetížená síť jako jinde v Nizozemsku. 

Jih však přináší také výzvy. Hlavním problémem, se kterým se dnes potýkáme, je skutečnost, že obce dosud nezformulovaly stručnou legislativu, která by umožňovala povolování velkých solárních zařízení. To má za následek, že je třeba vynaložit mnoho práce na lobbování u obecních rad, aby přijaly zákony ve prospěch konkrétních projektů. To se samozřejmě může podařit pouze u projektů, které jsou začleněny tak, aby ideálně zapadly do krajiny a zároveň přinesly konkrétní sociální výhody obyvatelům okolních oblastí. To vše znamená, že se vynakládá velké úsilí na vytváření místních vazeb a trávení času poznáváním okolí konkrétního projektu. Jedině tak je možné rozvíjet s ohledem na ekologii okolí a s otevřenou myslí k podnětům místních obyvatel. 

Jak naznačují obrázky, náš tým si užívá výzvu hledat nové perspektivní projekty a rozvíjet je do podoby plnohodnotných projektů dodávajících zelenou elektřinu do národní sítě. Doporučujeme sledovat situaci na jihu Nizozemska, kde se v příštích letech objeví řada zajímavých solárních projektů, a to i díky úsilí našeho specializovaného nizozemského development týmu.

Greenbuddies Dutch team
Greenbuddies presentation
Greenbuddies Dutch team, signing a contract
Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group