GreenBuddies

Q&A s Greenbuddies

Q&A s Greenbuddies

Greenbuddies tým
Otázky a odpovědi

31.05.2023

V tomto článku vám opět představíme nové Buddies, kteří se do skupiny připojili v posledních měsících. Jak hodnotí své působení v Greenbuddies Zbyněk Vašek, Michal Janský a Jan Ryba?

GB people banner

Zbyněk Vašek

  • Jaký byl tvůj první dojem z Greenbuddies?

I když se rozhodně nedá říct, že firma je malá, od začátku jsem cítil spíš přátelskou, než čistě pracovní atmosféru a doufám, že i přes rychlý růst tento „dobrý duch“ ve firmě zůstane. Určitě tomu pomáhají společné akce, jako byl třeba teambuilding v Malaze.

  • Podporuje tě tvá rodina ve tvém poslání?

Kromě toho, že „musí“ rodina poslouchat mé příběhy a k večeru si sednu k počítači místo k televizi, jsem ženu, zatím částečně, zapojil do telemarketingu. Každopádně všichni vidí, že mě práce baví, a proto mě podporují jak morálně, tak i zmíněnými aktivitami.

  • Co se podle tebe změní ve světě fotovoltaiky v příštích pěti letech?

Myslím, že trh bude směřovat od malých instalací k větším, firemním, což bude pro mnoho firem v oboru, které vznikly díky boomu v posledních dvou letech, velká komplikace. Věřím, že velká fotovoltaika bude vládou ještě intenzivněji podporována, i vzhledem k závazkům k EU. Masivní rozvoj čekám i u carportů, které by mohly brzy pokrývat mnohá větší parkoviště.

Michal Janský

  • Řekni mi o někom, kdo ovlivnil tvé rozhodnutí pracovat pro Greenbuddies?

Rozhodujícím momentem byla moje první předběžná návštěva na budoucím pracovišti. Myslím, že jsem schopen velice rychle vycítit jaká je pracovní atmosféra i zda jsou budoucí kolegové charakterově kompatibilní. Tyto necelé dvě hodiny rozhodly.

  • Jak by tě někdo popsal?

Čistě subjektivně jako někoho s poměrně specifickým smyslem pro humor a místy neústupného nicméně snad přímočarého, pracovitého a svědomitého. Ale je to spíše otázka na mé okolí…

  • Co děláš, když zrovna nepracuješ?

Jezdím na horském kole, chodím po horách a cestováním poznávám krásy světa.

Jan Ryba

  • Co považuješ na své práci za nejtěžší?

Celou tuto práci beru jako jednu velkou výzvu. Všechno se mění z minuty na minuty. Není to práce od – do a především je to práce s lidmi. Což je někdy hodně náročné. Vysvětlovat nevysvětlitelné a obhájit neobhájitelné.

  • Na co se ptají tví přátelé/rodina, když zjistí, že pracuješ v solárním průmyslu/obnovitelných zdrojích energie?

První, na co se mě každý zeptá, když zmíním, v jakém segment pracuji, je, jestli bych nedokázal zadarmo sehnat panely. Je trochu škoda, že díky pochybným firmám, které se snaží na boomu solárních elektráren vydělat bez patřičných znalostí a zkušeností, se na celý segment občas kouká skrz prsty, takže mi někdy dá zabrat, abych vysvětlil, že neokrádáme majitele rodinných domu tak, jako jiní. 

  • Řekni mi o někom, kdo ovlivnil tvé rozhodnutí pracovat v Greenbuddies?

Kromě mé přítelkyně, která se mě asi chtěla zbavit, jelikož jsem od nevidím do nevidím v práci, to byl asi náš “chief technical buddy” Marcel Hrubý, který na mě už od prvního pohovoru působil tak, že o mě opravdu stojí. Je možné, že teď už tak nadšený není. 😊 Uvidíme do budoucna. 

  • Co děláš, když nepracuješ?

Dalo by se říct, že pracuji nonstop. I když má člověk volný den, stejně mu v hlavě jede práce. Není to práce, kterou by člověk mohl jen tak hodit za hlavu. Jediné, u čeho jsem ale schopen vypnout je sport. Především hokej a florbal. Taky si rád zajdu na ryby, což je s mým příjmením dá se říct povinnost. 

Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group