GreenBuddies

Q&A s Greenbuddies

Q&A s Greenbuddies

Greenbuddies tým
Otázky a odpovědi

31.08.2023

V tomto článku vám opět představíme nové Buddies, kteří se do skupiny připojili v posledních měsících. Jak hodnotí své působení v Greenbuddies Sales Buddy Radek Novotný, Engineering Buddy Ilya Ermolenko, či Site Buddy Radek Kekrt?

Greenbuddies, zaměstnanci

Radek Novotný

 

  • Řekni mi, jak ses poprvé zapojil do Greenbuddies?

Moje první setkání s GreenBuddies proběhlo díky rodinnému příteli, který mě na tuto práci doporučil. Celá firma je plná velmi inspirativních lidí. Spousta bystrých mozků, které hluboce rozumí tomu, co dělají a z této skupiny chytrých lidí, kteří pracují na společném cíli, vyzařuje určitá aura. A jsem rád, že můžu být její součástí. Navíc je tu spousta lidí s břitkým smyslem pro humor.

  • Co považuješ na své práci za největší výzvu? 

Práce v Sales teamu je překvapivě kreativní práce. Musíte vymýšlet řešení, díky kterým se obchody uskuteční, a to někdy vyžaduje velmi silnou představivost.

  • Jaká je tvoje osobní filozofie ohledně vývoje obnovitelných zdrojů energie a solárního průmyslu? 

Domnívám se, že obnovitelné zdroje energie by měly být hlavní prioritou politických programů na celém světě. Jakmile dosáhneme postenergetického nedostatku, můžeme začít řešit další problémy, které trápí naši společnost.

  • Co děláš, když nepracuješ? 

Nejčastěji trávím čas se svým psem a kamarády v přírodě. Taky mám kapelu a jsme nadšencem do starých aut.

 

Ilya Ermolenko

 

  • Co říkají nebo na co se ptají tvoji přátelé a rodina, když se dozvědí, že pracuješ v solárním průmyslu?

Přátelé a rodinu skutečně zajímá, co se děje v zákulisí solárního průmyslu. Hodně se o této oblasti mluví v médiích a někteří dokonce uvažují o tom, že si na svůj dům dají solární panely. Obecně se lidé rádi dozvědí více o tom, jaké to je navrhovat a stavět solární elektrárny. Někteří vyhledávají konzultace, jiní se ptají na můj názor na budoucnost obnovitelných zdrojů energie v Evropě. Celkově mě všichni velmi podporují v mém rozhodnutí pracovat v tomto oboru, zejména poté, co jim povím o firemní kultuře v Greenbuddies.

  • Co považuješ na své práci za nejnáročnější?

Nejnáročnějším a zároveň nejzajímavějším aspektem mé práce inženýra je řešení obtížných problémů. Tím myslím ty, které se mohou zdát opravdu těžké, když se s nimi setkáte poprvé a nejste si jisti, jak postupovat. Po chvíli přemýšlení, rešerší a požádání kolegů o pomoc se mi však často daří najít jednoduché a elegantní řešení. Pocit z překonávání obtížných překážek mě opravdu naplňuje a nutí mě přistupovat k těmto výzvám s pocitem připravenosti a pozitivním přístupem.

  • Co tě na práci s Greenbuddies nejvíce překvapilo?

Nejvíce mě překvapila firemní kultura. Všichni kolegové jsou tak vstřícní a milí, že se v této společnosti skutečně cítíte jako součást něčeho většího. Už předtím, než jsem sem nastoupil, jsem měl pocit, že to v Greenbuddies bude trochu jiné než v ostatních firmách, ale stále mě překvapuje, jak se tu člověk může s kýmkoli svobodně bavit, cítit se příjemně a v případě potřeby kohokoliv požádat o radu. A to nemluvím o neuvěřitelných teambuildingových akcích jak v rámci České republiky, tak v zahraničí.

 

Radek Kekrt

 

  • Řekni mi, jak ses poprvé zapojil do Greenbuddies?

Předtím, než jsem nastoupil do Greenbuddies, jsem 25 let pracoval v automobilovém průmyslu, především na pozici senior projektového manažera ve společnosti MB Tech, kde jsem pracoval na výzkumném a vývojovém pracovišti firmy, především pro Daimler, ale i pro další výrobce automobilů a Tier 1 dodavatele. V roce 2012 jsem se stal ředitelem společnosti MB Tech. Bohužel v posledních letech poptávka po službách v oblasti výzkumu a vývoje poklesla a já jsem si musel začít hledat novou práci. Hledal jsem pozici projektového manažera v jakémkoli jiném odvětví, a tak jsem se přes GB dostal na svou současnou pozici.

  • Jaký byl tvůj první dojem z Greenbuddies? 

Velmi otevřená, podpůrná a přátelská atmosféra.

  • Jaká nejlepší nebo nejhorší věc se ti přihodila od té doby co v Greenbuddies pracuješ?

Oceňuji možnost začít se učit nové práci přímo v terénu od samého začátku, krok za krokem, pod dohledem zkušenějších kolegů.

  • Podporuje tě v tvém poslání rodina? 

Moje rodinná situace je pro tento druh práce poměrně vhodná, děti se již staly mými dospělými kamarády a nečelím obvyklým problémům s delšími pobyty v zahraničí, s nimiž se mohou potýkat jiní kolegové s malými dětmi.
 

Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group