GreenBuddies

První dokončené projekty pro švédské Svea Solar

První dokončené projekty pro švédské Svea Solar

Partnerství
Pozemní instalace

20.12.2023

V uplynulém roce Greenbuddies usilovně pracovali na rozšíření svojí působnosti ve skandinávských zemích, které aktuálně zažívají velký boom obnovitelných energií. Konkrétně na švédském trhu s fotovoltaikou nově rozvíjíme tento potenciál se společností Svea Solar, největším poskytovatelem solárních řešení ve Švédsku a třetím největším v Evropě.

Náš společný cíl aktuálně naplňujeme hned na několika projektech. Při práci čelíme typickým klimatickým výzvám severu, hlavně mrazu a sněhu. To nám ale vyvažuje velká podpora fotovoltaiky všemi zainteresovanými stranami, jelikož mezi severními státy jsou obnovitelné zdroje velkým trendem. 

První z dokončených zakázek je velký projekt Agerum-Skogsmusse. Jedná se o pozemní fotovoltaiku o celkovém instalovaném výkonu 8,7 MWp. Díky spokojenosti klienta s naší rychlostí výstavby jsme se obratem dohodli na instalaci dalšího projektu, pozemní solární elektrárně Flishult s výkonem 1,8 MWp. Ta se nachází ve složitém terénu se svahem, kde byly nutné větší úpravy a stavební zásahy. Dokončení zakázky jsme navzdory tomu stihli ve smluveném čase. Oba projekty jsou nyní ve fázi dokončování a brzy začnou generovat zelenou sluneční energii. 

Týmy Greenbuddies v současné době ve spolupráci se Svea Solar pracují také na instalaci dalších dvou probíhajících projektů ve Švédsku. Jedná se o projekt Tangen s budoucím výkonem 6 MWp a projekt Hova o výkonu 5,6 MWp. Právě projekt Hova bude produkovat nejen sluneční energii, ale také jídlo. Jedná se totiž o agrivoltaiku - solární panely specificky postavené na zemědělské půdě. Tyto typy projektů jsou navrženy tak, aby neomezily zpracování půdy, setí a sklízení plodin.

Všechny projekty, které Greenbuddies týmy instalují ve spolupráci se Svea Solar, zahrnují tyto práce: beranění pilotů do země pro montážní systémy, mechanickou instalaci spodní FV konstrukce, instalace fotovoltaických modulů a instalaci stejnosměrného proudu.

Díky oblibě fotovoltaiky ve Švédsku jednáme se Svea Solar také o dalších FV projektech, které by měly proběhnout v následujících měsících. Těší nás, že navzdory náročnějším klimatickým podmínkám se naše partnerství v severských zemích rozšiřují, a že můžeme společnost Svea Solar zařadit mezi naše spokojené skandinávské partnery. 

První dokončené projekty pro švédské Svea Solar
Pozemní solární elektrárna realizovaná Greenbuddies ve Švédsku
Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic