GreenBuddies

Projekt repoweringu o výkonu 11,7 MW v německé Gotě dokončen

Projekt repoweringu o výkonu 11,7 MW v německé Gotě dokončen

Repowering
Pozemní instalace

30.06.2023

V průběhu června byl dokončen projekt repoweringu v německém městě Gotha. Tento fotovoltaický projekt z roku 2012 o instalované kapacitě 11,7 MWp byl sestaven z více než 50 tisíc panelů o různých výkonech. Největší výzvou byla nutnost najít řešení pro demontáž starých skleněných panelů, kdy jeden takový váží desítky kilogramů a nelze s nimi manipulovat ručně stejným způsobem jako s dnešními běžnými panely.

Nakonec se jako nejúčelnější ukázalo použití přísavky na rameni, která odpojený a odmontovaný panel přisála a přenesla na připravenou konstrukci připevněnou na vidlích kolového nakladače, který takto panely převezl do kontejneru.

Po vyřešení tohoto problému pak už nebyl problém najít optimální synchronizaci jednotlivých činností pro maximální efektivitu.

V rámci plánovaného repoweringu jsme takto demontovali nevhodné staré skleněné panely z celé FVE a na přibližně 2/3 plochy na stávající konstrukci provedli i montáž téměř 22 tisíc nových panelů o výkonu 545 Wp vč. kompletně nového stringování.

Dokončení projektu repoweringu v Gotě představuje důležitý milník v aktivitách našeho týmu v oblasti repoweringu a revampingu. Výměnou zastaralých panelů za moderní, velkokapacitní panely byla výrazně zvýšena účinnost a výkonnost tohoto fotovoltaického systému a zajištěna dlouhá životnost této infrastruktury. 

Gotha repowering from a bird's perspective
Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group