GreenBuddies

Projekt 4.4 MWp v nizozemském Wijchenu – největší střešní fotovoltaika Greenbuddies v roce 2021

Projekt 4.4 MWp v nizozemském Wijchenu – největší střešní fotovoltaika Greenbuddies v roce 2021

Střešní projekty

09.02.2023

Tento projekt se nachází na střeše budovy DHL ve Wijchenu na východě Nizozemska. Jedná se o jeden ze 13 střešních projektů, na kterých Greenbuddies v této zemi pracovali v roce 2021.

Jednalo se o plochou střechu, která tentokrát nebyla náročná specifikací stavby nebo tvarem střechy, ale byla zajímavá a zároveň náročná svými rozměry. Tato velikost není tolik odlišná od jiných střešních instalací, které naše firma již realizovala, ale ostatní instalace, byly rozděleny na více střech jednoho vlastníka. Tato instalace je však vystavena na střeše jediné budovy (jednoho střešního celku).

Wijchen rooftop project in Netherlands taken by drone

Jednalo se o solární elektrárnu o výkonu 4.4 MWp. DC instalace projektu, kterou měli na starost právě pracovní týmy Greenbuddies, zahrnovala instalaci 10 632 fotovoltaických panelů, 25 combiner boxů a 25 ks střídačů.  Byla využita konstrukce SADEF East-West Landscape. DC instalaci projektu, nezvykle velkých rozměrů pro střešní konstrukce, jsme zvládli udělat za pouhých 3.5 měsíců.

Porovnáme-li počet panelů na této budově s veřejně známými čísly ze statistik, které se týkají solární energie, získáme lepší představu o velikosti tohoto projektu. Například v roce 2021 pracovala společnost Greenbuddies na více než 40 fotovoltaických projektech v celé Evropské unii a průměrná velikost elektráren postavených v tomto roce je 2,8 MWp. Celkově Greenbuddies v tomto roce postavili více než 100 MWp solárních elektráren. Pro srovnání, v České republice bylo v roce 2021 instalováno celkem 62 MWp fotovoltaických elektráren, což je přibližně 14 elektráren stejné velikosti jako projekt Wijchen.

Pro představu o velikosti instalace, podívejte se na tuto střešní instalaci z ptačí perspektivy v přiloženém videu.

Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group