GreenBuddies

Nové investice do českých solárních elektráren v hodnotě více než 100 milionů EUR

Nové investice do českých solárních elektráren v hodnotě více než 100 milionů EUR

Pozemní instalace
Partnerství

21.04.2023

Uzavřeli jsme dohodu o spolupráci se společností Langa International, významným mezinárodním investorem a developerem, na vývoji a následné výstavbě solárních elektráren v České republice. Předpokládá se, že hodnota těchto solárních projektů v příštích pěti letech přesáhne 100 milionů EUR. V budoucnu se spolupráce může rozšířit i do dalších zemí.

"V tuto chvíli jsme již vytipovali řadu projektů, které by mohly být realizovány ve spolupráci našich firem, a to s celkovým výkonem v řádu stovek MW. Jedná se o pozemní solární elektrárny, které přemění volné nebo neefektivně využívané pozemky na výrobny energie. Zároveň chceme umožnit českým podnikům využívat cenově dostupnou zelenou energii a zvýšit energetickou bezpečnost země," říká k prvním krokům nového partnerství Petr Štajner, Chief Consulting & Development Buddy.

Bovenveld freefield project taken by drone

Spojení domácího know-how Greenbuddies a nově vzniklé dceřiné společnosti Greenbuddies Energy CZ s globálními zkušenostmi významného, renomovaného francouzského investora a developera Langa International, jehož projekty v současnosti přesahují 3,5 GW, povede k uvedení nových příležitostí pro výstavbu solárních projektů na český trh v odhadované celkové hodnotě přes 100 milionů eur v průběhu 5 let. Do budoucna se počítá s možným rozšířením spolupráce i mimo Českou republiku.

"Typický projekt vytvořený v rámci spolupráce bude mít kapacitu až 10 MW. Postaráme se o všechny fáze projektu, od vyhledání pozemku, přípravy projektové dokumentace, zajištění všech povolení a nákupu komponent až po výstavbu a uvedení dodané technologie do provozu," říká Petr Štajner.

Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group