GreenBuddies

Jedenáct prodejen PENNY nově uspoří až 40% energie díky fotovoltaice

Jedenáct prodejen PENNY nově uspoří až 40% energie díky fotovoltaice

Baterie
Střešní projekty
Dotace

31.07.2023

V červenci jsme začali instalovat 11 fotovoltaických elektráren pro diskontní řetězec PENNY. Výstavba střešních fotovoltaik se týká již existujících, ale i nových poboček v Česku. Součástí systémů budou také bateriová úložiště, která se postarají o akumulaci vyrobených energetických přebytků.

„Velmi nás těší, že máme možnost podílet se na tom, abychom diskontnímu řetězci PENNY pomáhali plnit jeho strategické cíle v oblasti udržitelnosti,“ komentuje kontrakt Aleš Damm, spolumajitel Greenbuddies Charging. Solárními panely budou postupně osazeny střechy jedenácti filiálek PENNY v Praze Ládví, Skutči, Charvátské Nové Vsi, Jindřichově Hradci, Přibyslavi, Milevsku, Berouně, Polné, Benešově, Chodově a Krumvíři. Díky realizaci dodávek našich solárních systémů by procento instalovaných fotovoltaik mělo stoupnout na 10 % prodejen z celé prodejní sítě.
 

„Instalovaný výkon všech solárních systémů se bude pohybovat v rozmezí 70 až 100 kWp, přičemž počet pokládaných panelů bude nejčastěji mezi 175 a 250 ks. V případě prodejny v Praze Ládví se bavíme o instalaci 190 panelů, které ročně vyrobí kolem 65 MW elektrické energie. To znamená pokrytí celkové spotřeby elektrické energie dané prodejny z více než 26 % a v letních měsících tato hodnota přesáhne dokonce 40% hranici,“ přibližuje Aleš Damm technické parametry solárních systémů, jejichž realizace bude spadat do první vlny zahájené v červnu letošního roku.
 

PENNY market store with PV pannels

Jednatel PENNY odpovědný za výstavbu a modernizaci prodejní sítě Drasko Lazović k investici uvedl: „V současné době máme na našich prodejnách fotovoltaické systémy, které jen v uplynulém roce vyrobily 630 MWh elektřiny, a očekáváme, že díky solární energii budeme v následujících letech stále více naši snižovat naši spotřebu elektrické energie z veřejné sítě.“ Diskontní řetězec si od každé instalované fotovoltaiky slibuje snížení emisí CO2 až o 117 tun ročně, což odpovídá spálení zhruba 32 356 litrů nafty.

PENNY market store
Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group