GreenBuddies

Rozšíření působnosti Greenbuddies ve Skandinávii

Rozšíření působnosti Greenbuddies ve Skandinávii

Pozemní instalace
Střešní projekty

31.07.2023

Navzdory výzvám, které představují přírodní podmínky, jako je proměnlivost denní doby, skandinávské země dosahují významného pokroku při vytváření nových obnovitelných zdrojů energie. Kromě tradičních větrných elektráren zde došlo k pozoruhodnému nárůstu nových fotovoltaických elektráren, který je podpořen novými technologiemi, vládními pobídkami a rostoucím povědomím o významu obnovitelných zdrojů energie.

Tato dynamika vedla v posledních třech letech k výraznému nárůstu počtu Greenbuddies projektů v severní Evropě. V posledním roce jsme zde zaznamenali trend až frantického růstu fotovoltaických projektů, podobně jako tomu bylo před třemi lety v Nizozemsku.

Ve druhé polovině loňského roku naše týmy pracovaly na pěti velkých střešních projektech ve Švédsku o celkové kapacitě 29 MWp pro naše klienty, kterými jsou největší EPC společnosti v regionu. Mezi těmito instalacemi vyniká ta největší, která se nachází severovýchodně od Stockholmu v Bålstě. Jedná se o největší střešní fotovoltaickou instalaci ve Švédsku a se svým úctyhodným výkonem 8,9 MWp je dokonce jednou z největších instalací svého druhu v Evropě. Rozkládá se na ploše více než 80 000 m2 a obsahuje 16 000 fotovoltaických modulů, přičemž komponenty byly na střechu dopraveny pomocí vrtulníků, což byl v tomto případě nejekonomičtější a nejefektivnější způsob dopravy. Kromě toho probíhá několik projektů freefieldů také ve Švédsku a Dánsku, přičemž v současné době se na jihu Švédska staví dvě pozemní instalace o celkové kapacitě 10 MWp a na podzim se plánuje zahájení výstavby dalších. 

Společnost Greenbuddies také expandovala do Finska, což znamená přidání nového trhu na naši žlutou mapu. V současné době jsou na trase z Helsinek do Tampere instalovány tři projekty, včetně dvou střešních a jednoho na zemi.
 

Rooftop in Sweden
Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group