GreenBuddies

Greenbuddies se podíleli na fotovoltaické elektrárně rozprostřené na více střechách

Greenbuddies se podíleli na fotovoltaické elektrárně rozprostřené na více střechách

Střešní projekty
Kontrola kvality

08.02.2023

Náš tým Greenbuddies pracoval více než 9 měsíců na stavbě velkého projektu fotovoltaiky v Belgii. S celkovou kapacitou 23 MWp na různých úrovních střechy, na přístřešcích pro auta a na povrchu, investor – globální hráč na trhu s ocelí, od nerezové, elektrické až po speciální ocel – bude spotřebovávat minimálně 97% veškeré energie vyrobené přímo ve výrobnách v této lokalitě.

Náš tým již postavil desítky megawattů na střechách po celé Evropě, ale tentokrát jsme museli – společně s naším zákazníkem – překonat zcela nové překážky. To můžete posoudit sami.

Trendy v oblasti provozu FVE a expertní údržba solárů

Překážky, které musel tým Greenbuddies překonat:

  • Dlouhé trasy stejnosměrných stringů (protože střídače jsou umístěny pouze ve dvou hnízdech na zemi vedle rozvoden) – nejdelší trasa jednotlivého stringu je 400 m.
  • Fotovoltaické panely jsou umístěny na střechách různě vysokých výrobních hal (výška budov od 15 m do 35 m).
  • Bezpečnost práce byla na velmi vysoké úrovni. Často se na střechách muselo z bezpečnostních důvodů pracovat v postrojích.
  • Kabely byly vedeny dokonce přes dva kabelové žlaby spojující výrobní haly – práce byly prováděny z vysokozdvižných plošin.
  • Plánování vyžadovalo včasnou přípravu a každodenní koordinaci mezi výrobní společností a EPC a montážním partnerem (naším odpovědným stavbyvedoucím), protože hala musela být na krátkou dobu uzavřena, zatímco materiál byl na střechu vynášen jeřábem.
  • Vzhledem k povaze výrobního areálu byly použity různé stroje, od otočného teleskopického manipulátoru až po autojeřáby a terénní plošiny.
  • Práce probíhaly po dobu téměř 9 měsíců (od května 2021 do ledna 2022), protože současně probíhala rekonstrukce střešního pláště.

Fotovoltaická instalace instalovaná v provincii Limburg má celkový výkon 23 MWp s roční produkcí energie 20,3 GWh. Výsledkem bude 7300 tun zamezených emisí CO2, což se rovná emisím 5900 průměrných domácností. Na tento projekt získal investor finanční podporu (zelené certifikáty) od vlámské vlády.

Díky tomuto úspěšnému dokončení jsme získali velmi podobný projekt v Itálii v továrně výrobce nákladních automobilů.

Aperam rooftop project
Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group