GreenBuddies

Greenbuddies se podílejí na elektrifikaci logistických center PPL CZ

Greenbuddies se podílejí na elektrifikaci logistických center PPL CZ

Baterie
Elektromobilita
Partnerství

01.03.2023

Na konci roku 2022 se týmy Greenbuddies Charging podílely na další spolupráci s ChargeUp Services CZ, s kterým byla spolupráce navázána už na začátku března 2022. Po pilotních projektech instalací nabíjecích stanic na pobočkách Komerční banky se nyní naši technici podílejí na instalaci nabíjecích stanic CIRCONTROL pro přepravní společnost PPL CZ.

Na všech lokacích PPL jsou instalovány wallboxy stejného typu jako na pobočkách Komerční banky na Václavském náměstí a ve Stodůlkách.

Střídavé dobíjecí stanice dodávají energii přes palubní usměrňovač elektroauta do jeho baterie. Používají standardní síťové napětí 50 Hz, které je v usměrňovači převáděno na vhodný stejnosměrný nabíjecí proud pro baterii elektroauta. Velikost palubních usměrňovačů je daná omezenými prostorovými požadavky a možnostmi chlazení ztrátového tepla, vznikajícího při nabíjecím procesu, přímo na palubě auta. Tím je prakticky omezena maximální hodnota nabíjecího výkonu ze střídavých dobíjecích stanic. Dobíjecí stanice se vyrábějí v určité výkonové řadě, z nichž nejvýkonnější dosahují špičkových nabíjecích výkonů 22 kW.

Během prosince byly tyto nabíjecí stanice instalovány Greenbuddies Charging na následujících lokalitách logistických center PPL CZ: Jažlovice, Plzeň, Teplice, Úžice, Řeporyje a Karlovy Vary. Instalovaná technologie byla dodána přímo partnerskou firmou ChargeUp Services CZ od výrobce Circontrol.

V roce 2023 čeká Greenbuddies montáž dalších asi 200 nabíjecích stanic na 70 lokalitách logistických center PPL CZ po celé České republice.
 

charging box
Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group