GreenBuddies

Greenbuddies navázali spolupráci s diskontním řetězcem PENNY

Greenbuddies navázali spolupráci s diskontním řetězcem PENNY

Střešní projekty
Partnerství

09.02.2023

Využití fotovoltaiky je nejen výhodným řešením pro domácnosti, ale také důležitým zdrojem finanční optimalizace pro firmy. Stále více firem se rozhoduje snížit své výdaje na elektřinu instalací fotovoltaického systému. Získání energetické nezávislosti v prostředí neustále rostoucích cen energií je významným způsobem, jak snížit náklady společnosti.

Není tedy divu, že největší diskontní řetězec v České republice, PENNY, se rozhodl pro instalaci fotovoltaiky na střechách svých prodejen napříč celou zemí. Na řadě prodejen již solární technologie má instalovány a v plánu jsou desítky dalších, včetně prodejny v Praze na Ládví. Průměrně se výkony těchto střešních instalací pohybují okolo 70 kWp.

PENNY market store

PENNY se rozhodl řešit s námi projekt v Praze – Ládví formou EPC (Enginnering, Procurement, Construction), což znamená formou kompletního řešení, kdy GreenBuddies zařizuje vše, od prvotních administrativních služeb po plánování, objednávku materiálu a samotnou instalaci fotovoltaických panelů a dalšího příslušenství. Předrealizační fáze v těchto případech obnáší již zmiňované plánování, a to jak elektrárny jako takové, tak i celé elektroinstalace. Dále jsou zde zahrnuty práce vedoucí k získání stavebního povolení a souhlasu od distributora elektřiny k připojení fotovoltaické instalace k síti.

U dvou  projektů, které jsou nyní v předrealizační fázi jev plánu nainstalovat také bateriové systémy, které umožní efektivněji využívat solární energii. Baterie uchovávají „přebytečnou“ elektřinu vyrobenou z panelů, čímž zvyšují energetickou kapacitu a umožňují využití energie v noci nebo v zamračených dnech. Jsou tedy ideálním řešením pro prodejny, které například musí i přes noc držet zapnuté mrazáky.

Společně s kolegy z PENNY předpokládáme, že k realizaci bude první lokalita připravena již v průběhu prvního kvartálu příštího roku. Dodávky a instalace jednotlivých projektů se poté plně rozjedou s vybranými dodavateli v průběhu následujících měsíců.

Sledování uhlíkové stopy v rámci nefinančního reportingu a širšího konceptu společenské odpovědnosti českých firem ještě zdaleka není samozřejmým standardem. PENNY se rozhodlo jít ostatním příkladem a do této oblasti investovat nemalé prostředky. V Greenbuddies jsme hrdi na to, že si kolegové v PENNY vybrali pro přípravnou fázi svého projektu právě naši společnost a pevně věříme, že jim budeme schopni nabídnout účinnou podporu i nadále v rámci realizační fáze.

Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group