GreenBuddies

Greenbuddies Charging pomohl Sonnentherme Lutzmannsburg přeměnit slunce na elektřinu!

Greenbuddies Charging pomohl Sonnentherme Lutzmannsburg přeměnit slunce na elektřinu!

Elektromobilita

08.02.2023

Sonnentherme Lutzmannsburg je jedním z předních evropských lázní pro děti a kojence. Díky četným skluzavkám, parkové krajině na opalování ve venkovním areálu s desítkami atrakcí a přírodním stínem, Relaxačnímu světu a saunovému areálu si však v Sonnentherme přijdou na své i mladí lidé a dospělí.

Aby bylo možné v Sonnentherme efektivně využívat dostupné parkovací plochy k výrobě energie, bylo rozhodnuto o vybudování fotovoltaického systému a přístřešků pro auta. Objekt zahrnuje celkem 454 krytých parkovacích míst, která nejenže vyrábějí zelenou energii, ale také poskytují vozidlům ochranu před sluncem a srážkami. Jsme velmi hrdí na to, že jsme postavili nejen největší fotovoltaický carport v Rakousku, ale také jednu z největších fotovoltaických elektráren v zemi vůbec.

Lutzmannsburg solar carports, pricture taken by drone

Výzvou pro tým Greenbuddies Charging bylo v zastoupení společnosti E-König z Bad Völslau nejen vybudování projektu, ale také organizace a provedení kompletního projektování, nákup potřebného materiálu spolu s účastí na jednáních o stavebním povolení a nakonec dokončení projektu v několika stavebních fázích, včetně všech prací na stejnosměrném elektrickém proudu.

I přes několik obtížných okolností, jako bylo zpětně předepsané ekologické odvodnění, výluka COVID-19 v Rakousku, Suezská krize a s ní spojené zpoždění v dodavatelském řetězci, probíhající provoz Sonnentherme během prázdnin a potřeba plné kapacity parkoviště, se můžeme za projektem ohlédnout s hrdostí. Všechny potíže, které jsou u projektu takového rozsahu a stupně náročnosti nevyhnutelné, se podařilo vyřešit k plné spokojenosti zákazníka, a projekt tak byl dokončen v termínu před koncem roku 2021. Opět jsme tak ukázali, že jsme „The Unstoppables“!

Na tomto místě bychom rádi poděkovali všem našim partnerům za spolupráci a dokončení projektu a doufáme v plodnou a úspěšnou spolupráci na dalších projektech.

DATA A FAKTA:

  • Doba výstavby: březen až říjen 2021, plný provoz od prosince 2021.
  • Systém dešťových žlabů navržený společností Greenbuddies Charging, který vypadá velmi elegantně a je vhodný pro přístřešek pro auta.
  • Futuristický systém LED osvětlení navržený společností Greenbuddies Charging včetně realizace a instalace.
  • Realizace předepsaného feed-in omezení na 50 kW: Dodavatel společnost Gantner.
  • Pokrytí: systém pokrývá přibližně 30 % potřeby elektrické energie v Sonnentherme a hotelu Sonnenpark
  • Vlastní spotřeba: cca 99 %
  • Celková investice: cca 2,5 milionu EUR
  • Tento projekt byl spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj. 
Lutzmannsburg carports, pricture at night in detail
Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group