GreenBuddies

Greenbuddies Charging – budoucnost velkokapacitních bateriových úložišť

Greenbuddies Charging – budoucnost velkokapacitních bateriových úložišť

Baterie
Partnerství
Komponenty

29.04.2023

Ukládání energie z obnovitelných zdrojů je v současné době jedním z velkých témat a společnost Greenbuddies Charging v tomto ohledu rozhodně nezaostává. Pojďme se společně seznámit s pojmem BESS a činností Greenbuddies Charging v oblasti bateriových úložišť.

BESS velkokapacitní úložiště (Battery Energy Storage System = BESS) umožňují akumulovat energii z obnovitelných zdrojů, jako jsou solární a větrné elektrárny, a ukládat ji pro pozdější použití. Tato energie může být použita v době, kdy není dostupná dostatečná výroba elektřiny, jako například v době špičkové poptávky nebo v době, kdy se vyskytují výpadky sítě. 

Bateriové úložiště také slouží jako spolehlivá záloha, která může být použita v případě výpadku sítě, aby se zajistilo pokračování provozu klíčových průmyslových a infrastrukturních zařízení. A nejenom to, pomocí BESS lze například využít vykrývání výchylek pomocí služby Peak Shaving vám umožní snížit roční nebo měsíční rezervované kapacity u vašeho distributora elektřiny.

Large capacity battery storage container

Přinášíme vám stručný přehled o spolupráci Greenbuddies Charging se společnostmi Enposol a ENERGON Advanced Energetics, které poskytují systémy velkokapacitních bateriových úložišť, jež slouží ke stabilizaci přenosových soustav, k akumulaci přebytků z distribučních soustav a elektřiny z obnovitelných zdrojů a rovněž jako spolehlivá záloha při výpadku sítě.

Díky naší spolupráci umíme dodat taková velkokapacitní bateriová úložiště, která jsou způsobilá řešit nejen stávající problémy v oblasti ukládání zásob energie, ale také umožnit rozvoj nových technologií a řešení, které kladou nároky na stále rostoucí poptávku po elektřině z obnovitelných zdrojů.

Další ze samostatných činností Greenbuddies Charging v oblasti BESS je jejich elektroinstalace a kompletace. U zakázek, kde si naši zákazníci BESS řešení zakoupili sami, jsme ku příkladu v Německu nasbírali cenné zkušenosti z praktických realizací.
Díky tomu můžeme nabízet práci našich zkušených týmů a úspěšně provádět elektrikářské práce
a činnosti spojené s instalacemi velkokapacitních bateriových úložišť dodaných třetí stranou.

Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group