GreenBuddies

Fotovoltaika pro Fashion Arenu

Fotovoltaika pro Fashion Arenu

Komponenty
Střešní projekty

31.07.2023

Již v srpnu začneme osazovat střechu štěrboholského outletového centra Fashion Arena Prague Outlet více než tisícem speciálních odlehčených solárních panelů.

Ty díky svým vlastnostem umožňují instalaci na střechách s nízkou nosností. Fotovoltaika se po svém zprovoznění postará o výrobu elektrické energie o objemu více než 400 MWh ročně a pro Fashion Arenu to bude znamenat průměrnou roční úsporu v hodnotě více než dva miliony Kč.

Projekt v hodnotě 12 milionů korun je unikátní právě díky využití odlehčených panelů. „Společnost Greenbuddies již od konce loňského roku instaluje tyto elastické panely Sunman v Německu, Itálii, zemích Beneluxu a nejnověji i v České republice,“ říká Aleš Spáčil, spolumajitel Greenbuddies, a pokračuje: „Na značném počtu střech průmyslových budov v Evropě dosud nebylo možné instalovat střešní solární elektrárny, protože statický posudek pro střechy neumožňuje instalaci standardních střešních systémů pro jejich hmotnostní zatížení.“
 

Solar panels: Roof of Fashion Arena Outlet Center FAOC Štěrboholy

To koresponduje s přesvědčením technického ředitele Fashion Areny Michala Hnilici: „Ve Fashion Areně již několik let podnikáme řadu kroků k udržitelnějšímu a ekologičtějšímu hospodaření. Jedním z pilířů jsou i inovativní technologie. Ať už se jedná o šetrnější osvícení celého centra, nově rozšířenou kapacitu parkoviště pro elektromobily nebo právě probíhající instalace fotovoltaické elektrárny. V plném provozu si od tohoto projektu slibujeme úspory roční energetické spotřeby v desítkách procent.“ Každý z více než 100 obchodů Fashion Areny tak bude nově částečně napájen zelenou energií.

Odlehčených solárních panelů Sunman bude na střeše nejnavštěvovanějšího outletového centra v ČR umístěno 1122, ročně tento systém vyrobí okolo 400 MWh elektrické energie. To je objem, který představuje průměrnou roční spotřebu elektřiny 160 českých domácností.

Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group