GreenBuddies

Betonové střechy na ostrově Gozo se díky týmu Greenbuddies proměnily v solární elektrárny

Betonové střechy na ostrově Gozo se díky týmu Greenbuddies proměnily v solární elektrárny

Střešní projekty

08.02.2023

Náš tým měl na starosti instalaci DC části fotovoltaické elektrárny na maltském ostrově Gozo pro našeho klienta MyEnergy. Projekt se rozkládal na dvou střechách v různých úrovních a měl výkon 700 kWp. Během dvou týdnů jsme nainstalovali celkem 1578 modulů a 6 střídačů, a to i přes řadu dní se silným větrem, který je pro tuto oblast typický.

Malta je ideální oblastí pro výrobu energie ze slunce, ale jako na každém ostrově jsou zde překážky v umístění, které je třeba překonat. Vzhledem k tomu, že fotovoltaické instalace jsou na vzestupu, aby země splnila kvótu uhlíkové neutrality, je většina těchto instalací umístěna na střechách.

Banner of rooftop project in detail

Tento projekt se rozkládá na dvou střechách, z nichž jedna je vrcholem vodní nádrže. Oba tyto povrchy byly rovné, což umožnilo použít speciální typ betonového montážního systému. Nosné konstrukce vyrobené italskou společností Sunballast mají sklon 10° a nevyžadují fixní upevnění na střechu, čímž se ušetří mnoho času při celém procesu instalace. Tyto nosné konstrukce mají vysokou odolnost proti větru.

Toto byl náš druhý projekt na Maltě. Jsme přesvědčeni, že existuje mnoho příležitostí pro výstavbu dalších fotovoltaických instalací, protože maltská vláda také vydala projekty podpory instalací s celkovou investicí přes 26 milionů eur v rozmezí příštích 20 let. Země má v současné době za cíl získávat 11,5 % energie z obnovitelných zdrojů, ale doufá, že toto číslo překoná.

Jsme rádi, že náš tým Greenbuddies pomohl přidat Maltě další obnovitelný zdroj energie.

Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group