GreenBuddies

Spolupráce s odlehčenými solárními panely Sunman

Spolupráce s odlehčenými solárními panely Sunman

Střešní projekty
Partnerství

21.04.2023

Na značném počtu střech průmyslových budov v Evropě dosud nebylo možné instalovat střešní solární elektrárny, protože stavební povolení pro střechy neumožňují instalaci standardních střešních systémů kvůli vysokému hmotnostnímu zatížení těchto systémů. Od léta loňského roku testujeme a zkoumáme možnosti, jak řešit možnost instalace na budovy s nižší statickou nosností.

Od konce loňského roku společnost Greenbuddies instaluje v Německu, Itálii, zemích Beneluxu a nejnověji i v České republice elastickými panely Sunman, které díky nízké hmotnosti samotných panelů a absenci konvenčního montážního systému elegantně řeší problém statického zatížení střechy.

"Sunman Energy je technologická společnost, která přináší budoucnost solární energie. Díky výzkumu a vývoji kompozitních materiálů jsme úspěšně uvedli na trh první bezesklý, odlehčený a flexibilní panel na světě - eArc. Díky tomu, že eArc zcela nahrazuje sklo, přináší solární energii na trhy a do aplikačních scénářů, které byly dříve nemožné," tvrdí Gabor Veraart ze společnosti Sunman.

Sunman rooftop project

"eArc je první bezesklý solární modul na světě. Inovace, která kombinuje osvědčené krystalické křemíkové solární články s naším patentovaným kompozitním materiálem, má stejnou odolnost a robustnost jako běžné skleněné moduly. Na rozdíl od skla se však tento typ panelu podobá pružné "solární kůži", je o 70 % lehčí a až o 95 % tenčí. Navíc nevyžaduje při instalaci žádnou penetraci ani montážní zařízení, což zkracuje čas strávený na stavbě o 40 %. Je také snadnější přepravovat jej ve velkém - na jedné paletě je až o 60 % více kW. Využití těchto panelů je velmi široké, zejména těch, které skleněné moduly nemohou obsloužit," dodává pan Veraart.

Společnost Sunman považuje eArc za klíčovou technologii, která umožní rozšíření trhu a nasazení solárních panelů. Navíc připravuje půdu pro nové inovace a získává na síle v aplikacích napříč trhy, jako jsou stavební materiály a robotika.

Tento systém je pro Greenbuddies velkou příležitostí, a tak se těšíme na osazování systému Sunmn na Vašich střechách!

Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group