GreenBuddies

Nákupní oddělení jako klíč k úspěšným EPC zakázkám

Nákupní oddělení jako klíč k úspěšným EPC zakázkám

Greenbuddies tým
Komponenty

02.04.2024

Nákupní oddělení je nedílnou součástí úspěšného fungování společnosti Greenbuddies. Strategickou roli hraje zejména v rámci solárních EPC projektů, kde jsou kladeny vysoké nároky na včasné zajištění materiálu, v požadované kvalitě a za co možná nejvýhodnějších finančních podmínek. Přečtěte si, jak pracuje naše nákupní oddělení.

Již na počátku fungování společnosti jsme učinili strategické rozhodnutí nedržet velké množství materiálu pro stavbu FV elektráren na našich skladech. Všechny naše zakázky jsou dodavatelsky realizovány v režimu „just in time“. Komponenty potřebné na výstavbu FVE tedy objednáváme až v momentě, kdy víme, kolik materiálu je na danou stavbu potřeba. Tento fakt nese vysoké nároky na naše dodavatele a na interní organizaci práce a procesů, zejména pak mezi nákupním a projektovým oddělením, což zvládáme skvěle. 

Nákupní oddělení Greenbuddies

V současné době se nákupní oddělení Greenbuddies skládá z několika nákupčích. Každý z nich má expertně na starost několik komodit, a ve spolupráci s projekčním oddělením sleduje nové technické trendy a řešení v oboru fotovoltaiky. Hlavní komodity nákupu jsou solární konstrukce, solární panely, střídače, rozvaděče a kabely, od různých dodavatelů a ve velkých objemech.

Nákupní oddělení jako klíč k úspěšným EPC fotovoltaickým zakázkám
Nákupní oddělení jako klíč k úspěšným EPC fotovoltaickým zakázkám. FVE komponenty
Nákupní oddělení jako klíč k úspěšným EPC fotovoltaickým zakázkám

 

Strategické partnerství s dodavateli i klienty

Výstupy nákupu jsou po vyjednání dodavatelských podmínek postupovány oddělení obchodu tak, abychom našim klientům mohli nabídnout co možná nejlepší technické řešení za cenu, jakou potřebují. S dodavateli se snažíme budovat dlouhodobé obchodní vztahy, kdy významní dodavatelé jsou pravidelně hodnoceni a je jim poskytována zpětná vazba, tak aby se eliminovaly případné problémy v dodávkách.

Efektivní nákupní strategie

Nákupní oddělení má v naší firmě klíčovou roli. Jeho význam spočívá nejen ve schopnosti zajišťovat materiály a komponenty potřebné pro realizaci FV projektů, ale také v udržování kvality, optimalizaci nákladů a zajištění dodržování časových harmonogramů. Efektivní nákupní strategie zajišťuje konkurenceschopnost naší firmy na trhu, který se neustále vyvíjí. Celkový přístup a schopnost adaptace tohoto oddělení jsou nezbytné pro dlouhodobý úspěch a vedení v dynamickém odvětví solární energie a obnovitelných zdrojů.

Blog

Blog

V našem Greenbuddies newsletteru vám každý měsíc přinášíme tipy a zajímavosti nejen o fotovoltaice a nabíjecí infrastruktuře obecně. Dozvíte se novinky o našich projektech, spolupracích, ale i interním životě Greenbuddies. A mnohem víc!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
GreenBuddies
Shining since
4 500 000 000 B.C.
Phone
+420 736 644 444
Email
Office address
Greenbuddies, s.r.o.
Mendíků 1396/9
140 00 Prague 4
Czech Republic
Greenbuddies Group